PrivaZorg Zeeuws-Vlaanderen 'Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt'

Verzorging

Wanneer verzorging?

Heeft u kortere of langere tijd hulp nodig bij dagelijkse handelingen? Denk bijvoorbeeld aan: opstaan, wassen, douchen, naar het toilet gaan, medicijnen innemen of naar bed gaan. De zorgverleners van PrivaZorg kunnen u daarbij helpen. Ook kan een verzorgende u begeleiden in het leren omgaan met uw ziekte of ouderdomsbeperkingen.

Heeft u behoefte aan zowel persoonlijke verzorging en verpleging? Dan is de procedure zoals hieronder beschreven hetzelfde; de verschillende behoeftes aan zorg en verpleging worden in één en dezelfde indicatie vastgesteld.

Waar vraagt u het aan?

Om voor vergoeding van verzorging in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig. U kunt hiervoor met ons bellen. Dan plannen we een afspraak met een wijkverpleegkundige, die bij u thuis samen met u uw persoonlijke situatie en wensen inventariseert. Op basis van dit gesprek wordt een indicatie opgesteld. In een zorgplan wordt vastgelegd aan welke zorg u behoefte heeft en op welke momenten u de zorg wenst te ontvangen.

Hoe starten?

Als de wijkverpleegkundige een indicatie heeft afgegeven, kan op basis daarvan de verzorging worden gestart. U hoeft verder niets te doen. De wijkverpleegkundige regelt voor u dat de zorg start en de juiste zorgverlener bij u komt.

Wordt het vergoed?

Met de indicatie komt u vanuit de Zorgverzekeringswet – wijkverpleging in aanmerking voor vergoeding. U hoeft hier zelf niets in te ondernemen. Wij zorgen voor de declaratie van de geleverde verzorging.

Zijn er kosten voor u als cliënt aan verbonden?

Als de procedure, zoals hierboven beschreven, correct is doorlopen, hoeft u voor de geïndiceerde verzorging geen kosten te betalen. De vergoeding loopt via uw zorgverzekeraar rechtstreeks naar PrivaZorg.

Wet Langdurige Zorg

Persoonlijke verzorging kan ook worden gegeven binnen de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Dit is een andere procedure. Wilt u meer informatie, klikt u dan u hier.

Zorg ontvangen via PrivaZorg of meer informatie?

Bel 0114 – 371 216 of mail naar info@privazorgzvl.nl. Of laat een bericht achter op onze contactpagina wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.