PrivaZorg Zeeuws-Vlaanderen 'Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt'

Verpleging

Wanneer verpleging?

Bent u herstellende na een ziekenhuisopname of heeft u om een andere reden (al dan niet tijdelijk) verpleging thuis nodig? Het kan hier gaan om wondverzorging, maar ook om infuusbehandeling, sondevoeding, stomaverzorging, of om injecties te geven. De verpleegkundigen van PrivaZorg kunnen u de verpleging bieden die u nodig heeft.

Heeft u behoefte aan zowel persoonlijke verzorging en verpleging? Dan is de procedure zoals hieronder beschreven hetzelfde; de verschillende behoeftes aan zorg en verpleging worden in één en dezelfde indicatie vastgesteld.

Waar vraagt u het aan?

Om voor vergoeding van verpleging in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig. U kunt hiervoor met ons bellen. Dan plannen we een afspraak met een wijkverpleegkundige, die bij u thuis samen met u uw persoonlijke situatie en wensen inventariseert. Op basis van dit gesprek wordt een indicatie opgesteld. In een zorgplan wordt vastgelegd aan welke zorg u behoefte heeft en op welke momenten u de zorg wenst te ontvangen.

Hoe starten?

Als de wijkverpleegkundige een indicatie heeft afgegeven, kan op basis daarvan de verpleging worden gestart. U hoeft verder niets te doen. De wijkverpleegkundige regelt voor u dat de verpleging start en de juiste zorgverlener bij u komt.

Wordt het vergoed?

Omdat voor u een indicatie is afgegeven, komt de verpleging die u nodig heeft  in aanmerking voor vergoeding vanuit de Zorgverzekeringswet – wijkverpleging. U hoeft hier niets te ondernemen, PrivaZorg zorgt voor de declaratie van de geleverde verpleging.

Zijn er kosten voor u als cliënt aan verbonden?

Als de procedure, zoals hierboven beschreven, correct is doorlopen, hoeft u voor de geïndiceerde verpleging geen kosten te betalen. De vergoeding loopt via uw zorgverzekeraar rechtstreeks naar PrivaZorg.

Wet Langdurige Zorg

Verpleging kan ook worden gegeven binnen de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Dit is een andere procedure. Wilt u meer informatie, klikt u dan u hier.

Zorg ontvangen via PrivaZorg of meer informatie?

Bel 0114 – 371 216, of mail naar info@privazorgzvl.nl. Of laat een bericht achter op onze contactpagina wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.