PrivaZorg Zeeuws-Vlaanderen 'Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt'

Palliatief Terminale Zorg (PTZ)

Wanneer Palliatief Terminale Zorg (PTZ)?

Wilt u de laatste fase van uw leven thuis doorbrengen, in uw eigen vertrouwde omgeving? PrivaZorg helpt u hierbij. Zorg op maat met warmte en aandacht voor u en uw familie en naasten, door een klein team zorgverleners. Wij spreken met u af wanneer onze zelfstandige zorgverleners voor u zorgen en op welke momenten uw naasten dit doen. De laatste fase wordt vastgesteld door een behandeld specialist of huisarts.

Waar vraagt u het aan?

Om voor vergoeding van terminale zorg en verpleging in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig. Uw behandelend (huis-)arts heeft samen met u vastgesteld dat uw levensverwachting korter dan 3 maanden is.

U, of uw huisarts belt met PrivaZorg. Dan plannen we een afspraak met een wijkverpleegkundige, die bij u thuis komt om uw persoonlijke situatie door te nemen en vast te stellen waar op dit moment behoefte aan is. De indicatie heeft ruimte om naar behoeven meer zorg en verpleging te kunnen bieden.

Hoe starten?

Als de PTZ-indicatie is afgegeven, kan op basis daarvan de verzorging/verpleging worden gestart. U hoeft verder niets te doen. De wijkverpleegkundige regelt voor u dat de juiste zorgverlener bij u komt.

Wordt het vergoed?

Omdat een indicatie is afgegeven, komt de zorg in de laatste levensfase in aanmerking voor vergoeding vanuit de Zorgverzekeringswet – wijkverpleging. U hoeft hier niets voor te ondernemen, PrivaZorg zorgt voor de declaratie van de geleverde verzorging en verpleging.

Zijn er kosten voor u als cliënt aan verbonden?

Als de procedure, zoals hierboven beschreven, correct is doorlopen, hoeft u voor de geïndiceerde verzorging en verpleging geen kosten te betalen. De vergoeding loopt via uw zorgverzekeraar rechtstreeks naar PrivaZorg.

Wet Langdurige Zorg

PTZ zorg kan ook worden gegeven binnen de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Dit is een andere procedure. Wilt u meer informatie, klikt u dan u hier.

Zorg ontvangen via PrivaZorg of meer informatie?

Bel 0114 – 371 216 of mail naar info@privazorgzvl.nl. Of laat een bericht achter op onze contactpagina wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.