PrivaZorg Zeeuws-Vlaanderen 'Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt'

Huishoudelijke ondersteuning

Wanneer hulp bij het huishouden?

Worden de zware taken in het huishouden u teveel? Of merkt u dat het u niet meer zo goed lukt om uw huis leefbaar en schoon te houden? De zelfstandige hulp bij het huishouden van PrivaZorg gaan samen met u aan de slag, zodat uw huis fris blijft.

Waar vraagt u het aan?

Om voor vergoeding van hulp bij het huishouden in aanmerking te komen, heeft u een indicatie van de gemeente nodig. Een Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)-consulent komt hiervoor bij u thuis en neemt met u uw persoonlijke situatie door. Dit wordt vaak het “keukentafelgesprek” genoemd. Op basis van dit gesprek wordt een indicatie opgesteld. In een zorgplan wordt vastgelegd aan welke hulp u behoefte heeft en wat u zelf nog kunt. U kunt zich hiervoor zelf melden bij het Wmo-loket van de gemeente. Maar u kunt voor advies ook direct contact opnemen met PrivaZorg. Wij helpen u met de stappen die u moet doorlopen en waar mogelijk, regelen we het voor u.

Hoe starten?

Als de Wmo-consulent een indicatie heeft afgegeven, kan de hulp bij het huishouden worden gestart. Indien u al contact gehad met PrivaZorg, dan is waarschijnlijk de hulp al op de hoogte gebracht.

Heeft u nog geen contact met PrivaZorg heeft gehad, dan is dit het moment om de zorg te gaan regelen. Belt u ons voor het juist en snel opstarten van de hulp bij het huishouden.

Wordt het vergoed?

Omdat voor u een indicatie is afgegeven, komt de hulp bij het huishouden die u nodig heeft, voor vergoeding in aanmerking vanuit de gemeente – Wmo. PrivaZorg zorgt voor de declaratie van de geleverde hulp; de gemeente vergoedt rechtstreeks aan PrivaZorg.

Zijn er kosten voor u als cliënt aan verbonden?
Op de “hulp bij het huishouden uren”, die aan u worden toegekend, wordt een CAK (Centraal Administratie Kantoor)-bijdrage geheven. Dit is een bijdrage die door de gemeente wordt bepaald en wordt geïnd; de hoogte van deze bijdrage hangt meestal af van uw financiële situatie. Deze bijdrage gaat buiten PrivaZorg om. U kunt voor informatie kijken op www.hetcak.nl.

Wet Langdurige Zorg

Hulp bij het huishouden vanuit de Wmo kan in sommige gevallen in combinatie met een Wlz-zorg worden gegeven. Wij kunnen u vertellen welke mogelijkheden er in uw situatie zijn. Wilt u meer informatie, klikt u dan u hier.

Zorg ontvangen via PrivaZorg of meer informatie?

Bel 0114 – 371 216 of mail naar info@privazorgzvl.nl. Of laat een bericht achter op onze contactpagina wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.